Intr-o perioada in care suntem inconjurati din ce in ce mai mult de diverse dispozitive electronice care ne fac viata mai usoara, un nou curent incepe sa-si faca simtita prezenta tot mai mult. Este vorba de intoarcerea umanitatii la lucrurile simple si naturale in acelasi timp.

Acest nou trend nu putea sa ocoleasca un domeniu atat de important pentru dezvoltarea generatiilor urmatoare si anume educarea copiilor prin joc. Marii producatori de jucarii si-au indreptat atentia spre productia de jucarii din lemn.

La Toysplaza.ro veti gasi mereu jucarii pentru copii care indeplinesc cele mai inalte standarde de calitate si siguranta.

Utilizarea acestor jucarii din lemn are numeroase beneficii pentru copii:

  1. Implicarea totala a copilului in interactiunea cu jucaria: fiind realizate fara butoane sau manete, copilul va trebui sa impinga sau sa traga jucaria, acest lucru conducand la o implicare totala din partea copilului. Aceste jucarii de dezvoltare motrica au un rol determinant in imbunatatirea motricitatii fine si grosiere a copilului.image_5602
  2. Toxicitate chimica este eliminata: jucariile din lemn sunt vopsite doar cu vopsele pe baza de apa, total inofensive pentru copii. Lipsa materialelor plastice face ca aceste jucarii sa fie foarte sigure.
  3. Dezvolta simtul tactil: copilul va avea posibilitatea sa simta textura lemnului in mod nemijlocit
  4. Sunt produse prietenoase cu mediul: jucarii creative ce au un impact scazut asupra mediului deoarece se folosesc extrem de putine elemente chimice cum ar fi lipiciul si eventual vopsele pe baza de apa.image_5658
  5. Aceste jucarii bebelusi au un grad de periculozitate extrem de redus pentru copii datorita faptului ca sunt mult mai greu de inghitit decat jucariile din material plastic
  6. Jucariile din lemn dureaza peste generatii, acestea nu se degradeaza in timp
  7. Jucarii educative realizate din lemn: sunt extrem de utile deoarece copilul interactioneaza in mod direct cu aceasta. In cazul folosirii unui alfabet realizat din lemn, de exemplu, copilul nu are posibilitatea sa apese pe un buton care sa-i indice despre ce litera e vorba, ci el va trebui sa invete fiecare litera in parte.

 

image_5572

Toate aceste lucruri fac ca aceste jucarii sa fie extrem de importante in procesul de formare si educare a copiilor.

 

Tags: