Ai urmarit vreodata un grup de copii mici, prescolari, pe un teren de sport ? Rareori ii vei vedea reusind sa respecte indrumarile celui din fata lor:  alergand toti in aceeasi directie,  facand corect miscarile indicate sau sincronizandu-si miscarile mainilor cu ale picioarelor.
Acest lucru este cat se poate de normal deoarece aceasta este perioada in care copilul isi dezvolta abilitatile motrice.

Atunci cand vorbim de motricitate, trebuie sa avem in vedere doua aspecte ale acesteia: motricitatea grosiera, cea care tine de mers, sarit, alergat, si care se dezvolta mai usor, si motricitatea fina cenecesita mai multa atentie, rabdare si perseverenta, atat din partea parintilor, cat si din partea copilului.
Motricitatea fina tine de coordonarea mana-ochi sau a degetelor, de forta musculara si de abilitatea articulara si ii permit copilului sa faca miscari pentru a realiza activitatile uzuale.
joc lego

Dezvoltarea abilitatilor motrice prin joc

Astazi iti propunem o modalitate amuzanta, relaxanta si foarte eficienta de dezvoltate a abilitatilor motrice ale copilului tau: prin intermediul jocurilor Lego.

Invatati despre viata la ferma cu Ferma mare Lego

ferma mare lego
Setul Ferma mare de la Lego este dotat cu tot ce ii trebuie pentru a te ajuta sa-l inveti pe copilul tau despre viata la ferma si, in acelasi timp, sa-i ghidezi miscarile mainilor si ale degetelor, in timp ce se joaca cu figurinele pe care vi le punem la dispozitie. Copilul va avea ocazia sa amenajeze o ferma completa si, in acelasi timp, sa invete despre cresterea animalelor si despre celelalte activitati specifice unei ferme. Este un  joc distractiv, perfect pentru joaca pe roluri. Este recomandat copiilor cu varsta intre 2 si 5 ani.Vezi produs: http://tinyurl.com/kghcd8x

Construiti-va propria casa pe litoral din piese de Lego

jocuri lego

Casa pe litoral Lego este un joc perfect pentru dezvoltarea motricitatii copilului. Setul vine cu instructiuni complete despre construirea unei case pe malul marii, precum si cu sugestii de noi modele de case.
Casa contine toate detaliile specifice unei astfel de locuinte: un acoperis care se deschide si un etaj superior detasabil pentru acces usor, gratar sau dus in aer liber. Contruirea unei case pe litoral este o activitate amuzanta pe care iti vei dori sa o desfasori impreuna cu copilul tau. Jocul este recomandat copiilor cu varsta intre 7 si 12 ani. Vezi produs: http://tinyurl.com/oe32opq

Te invitam in magazinul Toys Plaza pentru a comanda unul dintre jocurile recomandate de noi pentru a-ti ajuta copilul sa-si dezvolte abilitatile motrice!