Cand a inceput povestea

 

Frumoasa poveste a jucariilor Playmobil a inceput in anul 1974 cand Hans Beck, un inventator de origine germana a realizat primele figurine.

El a creat primele jucarii pentru copii dupa indelungi cercetari si discutii cu parintii. Astfel, seturile de jucarii au in componenta produse flexibile si nu foarte complexe. Inventatorul considera ca o flexibilitate prea mare ar putea impiedica dezvoltarea imaginatiei copiilor, pe cand o complexitate prea ridicata ar putea cauza frustrare.

Primele personaje aveau o inaltime potrivita astfel incat sa poata fi usor apucate cu mana de catre copii. Fetele era realizate pe baza desenelor create de copii. Primele seturi au avut in componenta personaje tematice cum ar fi: lucratori in constructii, cavaleri sau localnici americani.

Dealtfel o caracteristica interesanta a personajelor Playmobil este faptul ca au o figura comuna, fara a intruchipa eroi recunoscuti. In acest fel, seturile Playmobil devin jucarii creative care ajuta la dezvoltarea imaginatiei copiilor.

 

Categorii Playmobil

 

O mare parte din produsele Playmobil necesita asamblare din partea copiilor. Toate cladirile si constructiile au instructiuni precise astfel incat la final, copilul va fi incantat ca a reusit sa termine de construit singur, fara ajutor. Jocul cu aceste seturi vor ajuta la dezvoltarea motricitatii fine si grosiere intr-un mod foarte usor si placut.

Atunci cand veti cumpara jucarii Playmobil veti gasi personaje realiste, reprezentari precise ale masinilor, macaralelor, trenurilor si a celorlate vehicule. Seturile City Action reprezinta personaje reale din viata de zi cu zi: politisti, pompieri, gunoieri. Seturile Wild Life te introduc in fascinanta lume a junglei pe cand seturile Summer Fun ne fac sa ne simtim intr-o vacanta permanenta. In cazul seturilor Playmobil History personajele sunt reprezentate autentic iar accesoriile sunt chiar cele folosite in acele timpuri.

 

Cui se adreseaza

 

Seturile Playmobil se adreseaza in general copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani. Sunt seturi create special pentru baieti (KnightsPirates) sau pentru fete (Princess). Pentru cei mai mici copii au fost create seturile Playmobil 1.2.3

 

Tags: , , , ,