Copiii au modelat inca din cele mai vechi timpuri. In trecutul indepartat ei se jucau modeland lut si invatau sa realizeze diverse obiecte. In jurul anului 1900 a fost creata prima formula a plastilinei din ziua de astazi, formula care a fost imbunatatita in decursul anilor ce au urmat.

Specialistii in terapie prin joc au descoperit o serie de avantaje ale utilizarii acestui material de catre copii.

  1. Plastilina are un rol terapeutic – modelarea plastilinei, fie ca vorbim de un copil sau de un adult, are efect de linistire si calmare a acestuia. Modeland plastilina, copilul inlatura stresul si isi poate exprima sentimentele.
  2. Ajuta la dezvoltarea abilitatilor motrice – prin utilizarea acestor jucarii copii isi dezvolta motilitatea fina si dexteritatea. Copilul invata sa isi dezvolte abilitatea de a prinde voluntar obiecte, la inceput folosind prehensiunea digito-palmara apoi pensa bidigitala.
  3. Este o activitate de invatare prin joc – s-ar putea sa nu realizati dar simpla modelare a plastilinei ajuta mintea copiilor sa se gandeasca la diferitele forme pe care urmeaza sa le creeze si la modalitatea in care vor face acest lucru. Aceste jucarii creative ajuta in acelasi timp la dezvoltarea imaginatiei si a abilitatilor de rezolvare a diverselor probleme.

Terapeutii care lucreaza in acest domeniu au remarcat faptul ca lucrul cu plastilina ajuta copiii care au probleme de incredere. Desemenea este o buna ocazie pentru copii sa invete sa interactioneze in diverse grupuri.

image_9440_1_164

Plastilina PlayDoh si DohVinci de la Hasbro indeplineste cele mai inalte standarde de calitate. Cu ajutorul acestor seturi copiii au la indemana cele mai noi instrumente sa-si puna creativitatea la joaca. Au seturi de plastilina colorata, au suporti pe care se decoreze si instructiuni care pot sa le vina in ajutor pentru a decora propria camera.

La Toysplaza.ro veti gasi o gama completa care va ajuta la dezvoltarea creativitatii copiilor.

 

Tags: