Doriti sa va petreceti o zi cu copiii afara, in zapada? Saniuta este una dintre cele mai distractive jucarii pentru a avea o zi de iarna reusita. Nu aveti nevoie decat de niste haine calduroase, manusi, fular, caciula si foarte multa buna dispozitie.

Ce trebuie sa faceti?

Gasiti un derdelus usor de urcat, acoperit cu zapada afanata (este recomandat sa evitati zonele cu gheata) si de preferat care sa nu aibe copaci, pietre sau alte obstacole care v-ar putea rani. Asigurati-va ca nu trec masini prin apropiere!

Purtati haine calduroase, impermeabile care va permit in acelasi timp sa va miscati cu usurinta. Este recomandat sa purtati ochelari speciali pentru a va feri ochii de razele reflectate de zapada.

 

saniuta_piccolino_albastru_1

Beneficiile unei zile cu saniuta

Prin simplul fapt ca urca derdelusul, copilul va fi supus unui efort benefic lui, dar satisfactia unei coborari de neuitat va fi maxima. O zi la sanius va creste rezistenta fizica, intareste sistemul cardiovascular, antreneaza sistemul muscular si dezvolta abilitatile motrice grosiere. Joaca in zapada antreneaza grupe de muschi care vor ajuta ca cei mici sa creasca armonios. Deasemenea activitatile fizice sunt extrem de utile pentru a dezvolta intelectul acestora si va ajuta la integrarea mai buna in colectiv cu ceilalti copii de varsta apropiata, invatand astfel sa lucreze in echipa.

O zi la sanius poate fi o zi de neuitat pentru copilul dumneavoastra.

 

Tags: ,