jucarii creative pentru fetite mici, de 2 ani

Se spune ca, atunci cand ajung in aceasta lume, copiii vin cu o serie de calitati manifestate in forma lor pura, nealterate de tiparele societatii noastre. Unele dintre aceste calitati sunt iubirea neconditionata, manifestarea bucuriei si creativitatea. Datoria noastra, in calitate de parinti si indrumatori ai lor, este sa ne asiguram ca le oferim cadrul necesar pentru a-si pastra, manifesta si dezvolta aceste calitati.

Oricat de mica ar fi varsta copilului, creativitatea este o calitate constanta ce isi face aparitia in diverse moduri. Iar una dintre cele mai eficiente modalitati de a o mentine vie este prin intermediul jocurilor creative.

Astazi am ales sa va povestim despre jucarii creative pentru fetite mici, de 2 ani. La aceasta varsta, copilului incep sa-i placa obiectele colorate pe care sa le atinga, sa le experimenteze formele, sa le imbine in diverse moduri. De aceea, jucariile educative recomandate pentru varsta de 2 ani sunt vopselele, precum si cuburile colorate.

A colora cu ajutorul vopselelor este o activitate creativa si amuzanta. Desi copilul inca nu este la varsta la care sa poata desena forme bine definite sau sa poata colora in interiorul unor linii delimitate, vopselele colorate ii stimuleaza creativitatea si il incurajeaza sa aiba incredere in propria imaginatie.

 

Vopselele pe care le gasesti in magazinul nostru de jucarii vin intr-un set de 5 culori diferite, nu sunt toxice si ofera un bun prilej parintilor de a petrece timp de calitate cu copiii lor.

Cuburile colorate reprezinta unul dintre cele mai intalnite jocuri creative. Datorita felului in care cuburile sunt folosite, acesta este, in acelasi timp, si un joc de construit potrivit copiilor cu varste mai mici. Jocul cu cuburi colorate dezvolta atat creativitatea, cat si dexteritatea si imaginatia copilului, el avand libertatea de a construi orice isi doreste, fara sa i se impuna anumite reguli.

Parintii sunt si ei incurajati sa se implice in jocul cu cuburile colorate, ghidandu-i pe copii in ceea ce fac si bucurandu-se de compania lor.

Jocurile creative sunt o ocazie minunata de a petrece timp in familie, alaturi de copilul tau, de a-l ajuta sa-si dezvolte increderea in el insusi, dar si in tine si – de ce nu? – de a redeveni si tu din nou copil.

 

Tags: , , , , , , , , ,